beslutsångest

Jag vet seriöst inte vad jag ska göra ikväll. Det var meningen att jag skulle iväg på långbord i Luleå, men fick veta i sista stund att det är dresscode.... min garderob är inte så välutvecklad för tillfället. SÅ jag blev lite bitter, jag har för övrigt, utan att ha liten garderob svårt för dresscode för det känns aldrig som att det blir rätt.....
Så nu vet jag inte, ska höra om gänget här hemma ska styra ihop nå grillning, då hänger jag nog på dem. Men jag undrar, varför är det alltid så här på valborg!? man vet sldrig vad man ska göra.... jag tycker vi skippar allt som heter högtider. Vi ses där vi ses helt enkelt!


Kärleksfull <3

Nu var det dags att vara lite snabbdjup igen, det var ett tag sen nu, men det känns naturligt att med ny kropp kommer funderingar om hur det har varit och inte minst hur det kommer bli.
Jag är sjukt kärleksfull för tillfället, och egentligen vet jag inte anledningen men jag skulle tro att det har att göra med att i takt med att självkänslan växer så får jag lättare och lättare att släppa människor in på livet. Kanske är det sinnet som säger till att det var för länge sen. För det var det.... 



Det finns speciella människor som fastnar i sinnet, sådana som man lyckats hoppa över att uppskatta. När jag började fundera så kom jag på det, jag lyssnar inte på vad människor säger till mig, jag gör en egen föreställning - för att skydda mig själv....
Jag tror dock att det är viktigt att man säger till de där som spelar lite extra stor roll att de gör det. Man skulle vara sjukt ensam om ingen trodde på en. Kanske är det så att om man öppnar upp för något, så kommer det till en. Jag vet inte hur ni känner det, men jag vill bli omtyckt för den jag är på insidan, men inte minst för den insida som strålar ut och blir utsidan. Vissa ser det där och andra inte.

Ta hand om dina egna och var öppen för ny människor, jag tror man kan bli överraskad. 

"Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead" 


  



Det var veckans djupa! :D Nu ska jag göra nåt inte så djupt - se Big Brother! ;D Ha en fantastisk valborgshelg!

....

Ja, morgonpasset är min bästa komis på bussen på morgonen. De är så roliga att lyssna att jag sitter och skrattar som en tok på bussen på morgonen. det måste ju se helt sjukt ut! Kodjo inte minst, alltså vilken lirare! Gå in och lyssna på http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2024


Asgrym!

Min nya favvolåt, jag hörde den på fest i helgen och den bara fastnade. Hon är så jävulst grym kvinnan alltså, tur att en annan ska få se henne LIVE i sommar! Lyssna och bara njuuuut.

Tisdag...

Snacka om att tisdag är veckans enda transportsträcka. Även om jag är "ledig" så känns alltid tisdagar som kassa dagar. Jag har en inlämningsuppgift siom ska in idag som jag borde renskriva... det är mycket man borde. Men varför sitter tummen så jävla långt in!? Jag blir less.....
Vad ska man göra då.... jag tror att benen ska få ta mig på en 5 kilometers runda. Om jag nu ska pallra mig runt vårrusets 5 km så kanske man ska börja träna... Äh vi ses, hoppas jag har nåt vettigt att säga då.


Lillskrutten

Jag fick en film av Assars upfödare i Danmark från när han visades som föl i Maj 2003. Min fina lilla kille, men
nog är han sig lik!

Ridardag...och bilder!

Jag fick sovmorgon idag, vilket var väldigt välbehövligt. Påsken har varit fantastisk men jag kan ju inte påstå att jag sovit bort tiden. Men morgonen började i alla fall med vägning, som alltid vill säga. Det var mycket positivt och jag har nu gått ner totalt 32,6kg! Mycket oväntat. Det har liksom bara smällt till här de senaste dagarna! Sen har jag ridit fina pållar under dagen, jag fick rida Hyazint då mamma lyckats vrida foten OCH knät på nåt konstigt vis... Men inte är jag ledsen för det, ju fler timmar i sadeln, desto bättre! Vi tog lite kort också och jag har suttit och jämfört med hur jag såg ut för 3,5 månad sen och det är ju inte klokt hur mycket som har hänt, jag är chockad! Men lycklig så klart! Tänkte bjuda på lite av dagens bilder här nedanför:

















Åsså en fin liten Hyazint också!




Schliiiten

Jajjemän, fan vad bra fest igår! Men gudars vad sliten jag är... det var längesen det blev en ordentlig fest som slutade klockan 6 på morgonen. Det var ljust ute då vi kom hem... Sommaren är på G! Jag, L och massa, massa män. Jag kommer sakna alla fina människor som jag har hunnit möta under tiden jag har pluggat i Luleå. Det finns nu fantastiska människor här i världen. Nu ska jag ut och utöva det jag älskar mest i hela världen.


Kärlek

Jag vill bara passa på att säga också attt man inte ska misströsta det man har. Ibland gör man ju det och det är ju ganska normalt. Men jag ska sluta göra det, det finns så mycket man verkligen inte vill ha, jag ska bara vara lite mer tacksam! Jag misströstar över A ibland, men nog finns det saker som är värre, jag älskar mitt djur, och det tror jag man tar sig långt på. Efter Gunnar så trodde jag att det där tomrummet han lämnade efter sig aldrig skulle kunna fyllas igen, min ögonsten, min bästa kompis. Men med lite tid och lite fundering kan jag se lite klarare nu, tomrummet efter honom kommer aldrig tt kunna ersättas, men man är kapabel att älska mer än en individ här i världen. Alla känslor har makat på sig nu, och nu ryms även Assar i hjärtat. Min kompis, det bästa som finns!


Intensivt

Det har varit väldigt intensivt några dagar nu, jag har ridit kurs för Sigrid på Näsvik. Min häst har varit fantastiskt duktig. Sen styrde jag upp en lite grillfest här på gården då jag för en gångs skull fick ha hela huset för mig själv. Vi grillade käk till middag och drack vin och hade en riktigt härlig hemmafest. Mot natten så grillade vi korv över elden och firade att den efterlängtade våren äntligen kommit till oss! Jag hade sovsällskap av tre fina vänner och långfredagen inleddes därför lite extra piffigt med hamburgergrillning ute till fruktost/lunch. Nu har jag varit ute i stugan hos mamma och Tommy och fått mig lite thaimat. Hittils så har påskhelgen varit superhärlig! NU ska jag och soffan dejta så man orkar med resten av helgens bravader! :D Hoppas ni får en riktigt:


Shit vad fin!

Han var som en kalaspingla idag! inte alls perfekt, men så mycket bra tips och en massa roligt att pyssla på med i min ensamhet. Jag älskar verkligen att vara igång och träna, det är som en bit som har saknats men som nu är på plats igen! Fantastiska, fantastiska häst! Jag älskar Assar!


08.55...

...och jag och mams har redan hunnit göra stallet ochfixa klart grejerna inför dagens träning och klockan är ändå bara 08.55!!!?? Det kaallar jag onaturligt morgonpigg. Så jag får nog roa mig med ett mellanmål tills vidare. Vad ska man äta nu då!?

  


Sigridkurs!

Imorgon ska jag och min fina iväg på träning för Sigrid på Näsvik, och om DU där ute är intresserad av att kolla på alla fina ekipage så finns tiderna utlagda på http://www.ehsryttare.com/blogg.html

Jag lääängtar! Som jag ska göra mitt bästa för att rida kanon! Håll tummarna :)




vårskit....

Alltså jag avskyr när jag blir så här.... det liksom kliar i kroppen av spänning och hormoner och grejer och jag får liksom inte utlopp för dem. Jag kör på i samma tugg var eviga dag och den där kliande känslan bara växer! Vad gör man åt det!? Jag tror att jag måste hitta något som gör att jag får en riktig urladdning, så spänningen försvinner och så jag kan koncentrera mig. Jag blir gaaaaalen! JAg längtar efter sommarfest och goda vänner, som jag längtar!


Bye

Jag lyckades med en bedrift igår, ja förutom att baka två kakor, må illa stup i kvarten, rida, plugga och en massa annat så sålde jag Svea! Hade liksom börjat misströsta att ingen ville ha henne. Men då kom det en som tog henne med sig på en gång! Så nu lever Svea livet nån annanstans och jag har lite mer shoppingpengar till Stockholm, det är vad jag kallar för en win, win situation ;)
Nä nu är det dags för skola, men först en snabbis in på stan. Vi ses mina vänner.

Helgen är sluuuut....

Nu har veckans första dag passerat lunch. Jag har hunnit en vända med (bussen!!??) tur och retur Luleå. Det var kanske inte riktigt värt det, men jag måste försöka hänga med så jag klarar tentan. Men i alla fall, i helgen så har jag haft tråkigt, inte hela tiden men till stor del. När jag inte har haft tråkigt så grillade jag med fina vänner i lördags, det var riktigt roligt! En av de som var där är fotograf och höll på att ta en massa bilder. Han fångade även mig på en riktigt fin bild som jag nu har fått skickad till mig. Den såg väldigt äkta ut, jag är mycket nöjd! :D Jag bjuder på den nedan....


ännu en t-dag!

Jag vet inte vad som händer, kanske är det för att jg inte har nåt inbokat som det blir så himla tråkigt. Jag är ju van vid att ha fullspäckat schema alla dagar i veckan och i helgen har jag ingenting. Kanske är det det som gör att jag tycker allt känns trist!? Alla i min familj är på stan, så nu ska jag ta och pynta stallet inför påsk.... hoppas att resten av dagen blir mer livfull!


Det blir inge rajraj när lampa är släckt, om du har en ful dialekt!

Hahahahahaha, fantastiska dialekt!

tråkiga fredag!

Tänk ändå på tiden då man kunde roa sig en fredagkväll med att köra raggen med polarna skvelandes allsång ut genom rutorna i någon av föräldrarnas stackars bil. Då man blev på topp bara av att höra "think about the way" med Ice MC, och en 7,0:as cider från bolaget blev som grädden på moset.... tänk på de dagarna! Så här fem år senare skulle man bli kallad patetisk om man gjorde nåt utav ovanstående. Idag kollar man på tråkiga familjeprogram och utövar så kallt "fredagsmys" i slutet av veckan, jag skulle vilja påpeka att det är lika patetiskt som nåt annat. Jag blir bedrövad - bedrövad över att mitt fredagsnöje denna vecka kommer att vara min häst i transporten fram och tillbaks till näsvik. Inte för att det är en tråkig syssla, men på en fredagkväll!? MEN, jag tror det är det här som kallas att bli vuxen.... jag stretar emot, jag vill inte! Kanske får jag göra min egna gyllene mellanväg, spela "think about the way" för A på vägen till Näsvik...


Berit har blivit stor!

Idag har lilla Berit haft sadel på sig för första gången i sitt snart tvååriga liv! Hon var superduktig och det var i princip inga bocksprång. Vi konstaterade både jag och mamma att hon nog är rätt så klok i huvudet. Så vi dokumenterade i alla fall hennes första sadelupplevelse, så kolla så söt liten tjej... som för övrigt är 161 cm hög, Redan!


Dagen till ära....

så vill jag även meddela att jag hart gått ner totalt -30,4 kg! Yeeeeey! :D Life is light!

Och sen ska jag även iväg och träna med Assar i eftermiddag på Näsvik, jag längtar till vart enda pass. Men det är väl så det ska vara antar jag :D Så vi ses i ridhuset!


Spontan tisdag

Efter en ganska lång dag i tisdags, där jag för övrigt kom en och en halv timme sent till min första föreläsning så drog jag, Duvan och J en spontan myskväll i Luleå. Det blev vin, god mat och massa mysprat hela kvällen. Ärligt vet jag inte varför man inte gör sånt oftare! Till middag blev det kyckling och nudelwok med grönsaker.... fantastiskt gott!






Kvällen

Är i färd med att tillaga kvällens middag, det blir pasta Penne med skinka, svamp, ärtor och morötter. Gött! :) Ett recept som du hittar på Billiga veckan på www.ica.se
 


Efter det blir det Nodo i goda vänners lag, och jag tror minsann att gastrisk Camilla ska lyxa med lite fika... ni vet riktigt fika - kanske lite Strawberry Cheesecake!


Wohoooooooo!

Jag kan gladeligen meddela att nu har fröken Holmgren passerat en viktnedgång på totalt-30,1 kg! Fantastiska känsla... Mer än hälften är gjort! tjohoooo! Det ska firas med stall, en Assar och en ordentlig promenad i vårvädret! Vi ses mina vänner.


stockholm

Just det! Sitter och funderar på vad man ska göra på kvällen när man är i Stockholm. Jag kan inte säga att jag är så bevandrad i storstaden så jag mottager tacksamt förslag på vad man kan hitta på... typ gärna på kvällen :)


Förutom det

Helgen har varit hektisk, när mamma varit iväg på Edward Gal clinic i helgen och då har jag fått äran att rida alla fina pållar hemma. Jag tror faktiskt att timmarna i sadeln börjar löna sig och passet på min egen idag var riktigt bra! Det känns kul att vara tillbaka :) Vågen är också på gott humör, imorse när jag vägde mig så hade jag gått ner totalt -29,8 kg och det betyder med andra ord att jag ENDAST 2 hg kvar tills jag passerar 30! Den 17 april så är det exakt 3 månader sen jag började gå ner i vikt. Tiden går fort och kilona har lossnat, fantastiskt när man tänker på det! På tal om snyggingar tänkte jag bjuda på en bild på min fina mamma. Så här såg hon ut på galamiddagen med Gal i helgen. Fina, fina mamma!


Pre holiday

Satan!! så kul det var på vårsittningen i helgen! Jag är helnöjd för sällskapet, maten, underhållningen och männen höll definitivt måttet. Det blev riktigt lyckat. Sen toppades kvällen med pyjamasparty hos Duvan, det var välbehövligt och det kändes lite som förr i tiden :) Det enda som får ett minus i kanten är att J inte kunde komma, men jag ska se till att ta igen det med qualitytime!


Inspireras

jag inspireras av den här texten, gör det du med. Det är början på nåt nytt! :)
"Sträcker upp mina händer
Tror att det här kan vara början på nåt stort
Jag står precis på gränsen
Horisonten är nån annans konstruktion

Brukade hata mig själv
Måndag-fredag blev en kedja kring min fot
Men det är nånting ikväll
Som får mig att tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i eld"



lyllos

Jädrat Lyllos mamsen som sitter i en bil på väg mot världsmästaren Edward Gal as we speak! Hade ju inte gått av för hackor - meeen jag är bättre än så, jag säger HA det superkul mamsen och lärd dig så mycket som det går och kom hem och lär oss rida ännu bättre! :D


Jubileum

jag hittade några bilder i mobilen från tiden på sjukhuset. Jag och min nya mae firar inom några dagar 6 veckorsjubileum! Tänka sig vad tiden flyger fram... och att den här operationen, okryddat är det bästa jag har gjort i hela mitt liv!

inför sittning

Nu har jag tillverkat mina egna smycken till sittningen som är på skolan på lördag. Det är godistema och därför passade min kreation perfekt. Alltså, det blir både hallsband och armband. Jag bjuder på bilder i Asdålig kvalité! Jag älskar när inspirationen och kreativiteten får flöda fritt!  :)
Fint va!? ;D

lite bättre

Morgonens vägning hade efter några kassa dagar äntligen ett positivt resultat. Jag hade gått ner ett halvt kilo av de 1,5 kilo som jag gått upp de senaste dagarna. Troligtvis har jag lingonvecka utan att det märks. Så jag hade nog dragit på mig en riktigt stor mängd vätska. Men som sagt, ner ett halvt kilo!

Jag testade även på nåt mycket märkligt igår - jag fick nämligen min första dumping!

"Måltidsrelaterade besvär hos patienter som genomgått operation av magsäcken eller så kallad vagotomi. Dumpingbesvär anses bero på att magsäcken tömmer sig alltför hastigt, varvid tunntarmen överbelastas. Besvären kan komma genast efter måltiden (tidig dumping) eller l - 2 timmar senare (sen dumping). Fyllnadskänsla, illamående, uppkastningar, hjärtklappning och svaghetskänsla är vanliga symtom. Besvären kan lindras med lämplig diet." (www.gastrolab.net)

Jag började må sjukt illa och ville bara kräkas, vilket också är i princip omöjligt. Jag la mig på soffan en stund och somnade och efter två timmar så var jag som vanligt igen. Men FI FAN!(ursäkta språket) så illa jag mådde, det gör man gärna inte om! :S Men nu vet jag ju i alla fall hur det känns!


I valet och kvalet

På lördag ska jag på sittning på skolan. Det är godistema på hela grejjen och till det hade jag tänkt göra lite egna smycken, jag har en idé! Men det får jag nog visa bilder på lite senare, då jag är klar vill säga.
Men sen har jag en klänning som jag skulle kunna ha, den är ganska mycket för stor och jag måste i sånt fall ha ett bälte till, för annars ser det ut som jag har snott nån av sunderbyns sjukhuskläder....
Så idag, när jag var med mamma på stan och letade kläder till hennes stundande helgäventyr så hittade jag såklart en klänning som skulle sitta ASfint på mig! Från http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?dept=SALE_DAM_DRESSES_DRESS&shoptype=O#  men snåltarmen talar då jag lovat mig själv att inte shoppa innan Stockholm! aaaah... vilket i-landsproblem!  

Klänning - Svart

Sen var det ju håret då... kanske skulle satsa på nåt i stil med det här:



Men om du där ute har nåt förslag vad man skulle kunna göra med ett långt hår, så tveka inte att säga till! Jag tar gladeligen emot förslag :D

Nu, MAT!


fel uppfattning

Efter ett ganska hårt ridpass i söndags så har jag haft träningsvärk i min gamla kropp. Främst beror det nog på att jag inte tagit i med musklerna särskilt hårt sedan typ Gud vet när! Detta resulterade i en viktuppgång på nästan ett kilo. Så det kilo jag hade gått ner i söndags är nu helt väck!
Men nojjan satte ju in, som ett brev på posten. Jag inser nog inte hur många kilo jag har gått ner och när folk kommenterar att de tycker att jag har blivit "smal" så blir jag givetvis jätteglad!




Men jag förstår samtidigt inte riktigt vad de menar. I mina ögon ser jag likadan ut som jag gjorde för 2,5 månad sen. Ja det är bara två och en halv månad se jag var 28 kilo tyngre. Alla som jag pratade med innan operationen sa att man kunde få lite skev självbild och att det kunde ta ett tag innan huvudet hann ikapp kroppen. Jag trodde så klart att jag var superwoman och slog bort tanken helt och hållet. Nu måste jag dock erkänna att den är väldigt skev, min självbild alltså. Jag får försöka jobba på den tror jag och ta en dag i taget, de kilo som försvinner, de försvinner och resten får jag väl slita bort själv då. Slutsatsen idag är att själva mten och viktnedgången är inte största problemet efter en gastric bypass, det är utan tvekan huvudet, och psyket.


sälja

Jag är vekligen i behov av att sälja av mig lite mojs som jag aldrig använder. För det första så skulle jag vilja sälja min bil.... den gamla. Tänkte man kan ju alltid lägga ut den på blocket och få nån krona även om den inte vill rulla. Sen har jag fyra st sommardäck som jag borde kränga och inte minst all den outnyttjade kurslitteratur som står där på övervåningen och dammar.... kanske skulle man ta ett krafttag för försäljning av saker som inte används ikväll. Nån annan kanske kan ha skojjigare med det än vad jag har just nu! :) Så vet du nån som är i desperat behov att att köpa något så kan du väl säga till ;)


I tid

Jag är för en gångs skull i tid innan skolan, mycket, mycket ovanligt. Jag har just nu i skrivande stund 18 minuter tillgodo innan jag måste åka. Halvdag på skolan idag sen ska jag hem och kajka runt på Assar! :)
Nåja, jag åker väl då! 

 


Grattis!

Jag vill bara passa på att säga grattis till alla de duktiga dressyrtjejer som tävlat i helgen. Många fina individuella insatser, en andraplats med Div 2 laget och inte minst seger i omgång två för Div 1 laget! Man blir så stolt över alla duktiga PRK:are! Bra jobbat!  



Bilden kommer från Piteå Tidningens reportage som publicerades förra veckan, gå in på http://www.pitea-tidningen.se/nYhEtEr/ArTiKeL.aspx?aRtIcLeId=6075649 för att läsa mer.


dagen efter!

Det var grymt trevligt igår, men nog känner man sig lite seg efter en kväll på stan. Det är ju nästan så att man kan ju börja tro att jag är typ 90 år gammal! Dålig rygg och orkar inte med en utekväll på krogen som för övrigt slutade så tidigt som kl 02.00.... Jag unnade mig ett glas vin, det var inte dåligt!


Idag har det ju varit fantastisk varmt och jag skulle verkligen ljuga om jag sa att hormonerna inte flödar som svampen på hösten. Jag känner mig fantastisk på insidan. Ibland känns det nästan som att det är en musikal i mitt huvud, ni vet jag kommer på mig att gå omkring och sjunga!!?? But why!?
Vågen gjorde det inte sämre heller, utan visade en total viktminskning på -28,8 och det är inte dåligt för nu är det nära till 30!! :) Alltså, det gör så jävulskt mycket, jag kände mig verkligen som en pingla igår!

 



kvällen då!

Jag och I drog en sväng på stan idag och jag skulle inte handla något, MEN jag hittade såklart lite smått och gott. I alla fall ett par svarta jeanstights i , ja lite dyrare prisklass än vad jag hade tänkt. Men vad tusan, man måste ju ha byxor, annars får man ju gå med rumpan bar ;)
Sen hade de som vanligt smyckesrea på Ur och penn och hittade mig ett par örhängesgodingar till kvällen.

 

Vi ses på Challange ikväll då! :)



ååååååh upp igen!!!!

HAde gått upp 4 hg igen! Fattar inte vad jag gör för fel....allas äger att jag får muskler och skit och att kroppen formar om sig. Jag hoppas då verkligen det! Annars vete tusan! .... Jag vill i mina stövlar!



Ps. Jag håller tummar och tår för alla som är och tävlar i Luleå idag. Good Luck! :)


Topphumör!

Ja fredagen har trots trist väder och slask på E4:an börjat riktigt bra! Jag är på ett riktigt toppenhumör och jag har huniit både till och från Luleå. Där har jag haft lektion och hunnit ha fikastund med sköjjiga vänner! Jag saknar faktiskt att bo i Luleå, ni vet att bara hänga tillsammans och göra nåt spontant. Det är ju som inte lika lätt nu. Men tänk så mycket fantastiska människor man träffat på mindre än två år. Jag älskar dem! :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag heller... men det jag vet är att jag är sjukt understimulerad och skulle verkligen behöva socialisera mig lite mer. Meeen är ju bjude på skojjigheter imorgon, så jag får kanske hålla mig.

Vågen visade i alla fall tt det halav kilot som jag hade gått upp i förrgår är borta och jag är nu på en total viktminskning på -28,3kg! Alltså bara 1,7kg kvar till 30! :D
Men insåg dock imorse då jag skulle välja kläder att jag inte börjar ha något som sitter någorlunda tajt. På byxfronten är det då riktigt kasst, så funderar faktiskt på att gå en sväng på stan imorgon och kolla efter ett par BILLIGA byxor. Har kollat lite på dessa, bara som vanliga svarta jeans, finns på www.ginatricot.se 

 


RSS 2.0