ooh vilken helg!

Jag har varit nasty, mycket nasty i helgen, har shoppat litegrann för alla mina kläder SAMT skor var trasiga. Annars har jag haft besök från Luleå i Piteå och det blev så klart lite utgång. Det var premiär för mig på Challenge, och jag måste säga.. vilket lyft för Piteå! jag lyckades i alla fall sitta sönder ett bord OCH nästan bli utslängd, så jag får väl säga att jag bidrog med mitt denna helg. Ingen av de båda incidenterna var mitt fel.... Hemma i lule nu då för lite övningspass imorgon å nu ska jag och min älskade älskade Tindra njuta av det söndagsmys som återstår.



Kram och godnatt
/Camilla

mycket konfunderad!

Jag är ju som de flesta som känner mig vet en riktig Facebooknötare och jag loggade in där alldeles nyss och fick se en statusuppdatering som löd: "Afterwork på Olivers sen lokalen! "
Men nu är min fråga; vad i hela friden är lokalen!? Jag har ingen aning, behöver säkert inte veta vad det betyder heller men jag har sett det där lokalen tidigare och det STÖR mig att jag inte vet vad det är....

Sen har jag som fått för mig nånstans att det kanske är nån underground strippklubb i Lule som kanske är olämplig att diskutera på facebook. Eller så kan det vara att jag har störd fantasi och kanske innerst inne önskar att det var något lite förbjudet så man med hjärtat i halsgropen fick gå dit att reka...



Men det är något i den rationella delen av min hjärna som säger att det förmodligen är nåt jävligt vanligt, och att jag kommer bli dunderbesviken då jag får reda på vad det är. DOCK ber jag er att tala om för mig om ni vet vad "lokalen" betyder.

Tack på förhand, nyfiken i en strut, over and out
/Camilla

tofflor...

... är ju väldigt ludna, fina och inte minst varma. Men det är ju inget jag skulle klä mina fötter med en kväll på krogen. De är jättesöta att titta på, hemma i soffan, när man är ledig. Men det finns risk att toffla 1 och toffla 2 plötsligt en dag tar över... och det är då jag vill att ni påminner mig. Tofflor i lagom mängd, annars får man fotsvamp! Eller varför inte invaderas av toffeldjur....




Imorgon e en annan dag
/Camilla

textare

Alltså ibland blir jag lite förbaskad, men egentligen otroligt lite om man jämför med hur himla förbaskad jag skulle kunna bli. Men folk i allmänhet, speciellt sånna som lyssnar på, vi kallar det "radiopop" kan gå och sjunga på en liten trudilutt och har aldrig någonsin lyssnat på vad det är de sjunger. Okej, nu kanske jag generaliserar mer än jag måste, men ni fattar poängen. Jag är väl också så i vissa fall, MEN så finns det ju också sån där kvalitetsmusik eller musik med slagkraftigt innehåll. Så därför är dagens tipselitrix; lyssna på texterna, ibland är de bara helt och fullt klockrena! Jag hörde en text idag som innehöll en liten del som träffade rakt in i MITT hjärta. Bifogar ett utdrag får vi se vad ni tycker. 


Inte en enda är vaken när jag svävar förbi
och jag låter världen veta att de här är mitt liv.

De här är mitt liv
Jag lever min dröm
Jag har tagit mig hit
Utan någon rast eller sömn.
Jag lever min dröm




Musik är livets krydda! Lev och må. 
/Camilla

 

fantastiska onsdag

Japp det är världens världens bästa onsdag idag. Jag svävar på moln idag och det var längesen jag var så hoppfull inför framtiden. Det är iskallt ute och jag måste säga att det känns otroligt uppfriskande! Inte ens jobbigt med de -28 grader vi hade här ute i Pites urskogar imorse. Solen skiner extra mycket idag och den skiner på mig. Kan det vara därför livet känns så lätt idag!?

Skulle egentligen ha dragit tillbaka till L- town idag, men kännde att det är bäst att jag besparar gocarten besväret och satsar på föreläsningen imorgon istället. Sitter och försöker knåpa ihop den nedrans rapporten nu, ingen lätt uppgift må jag säga. Men VEM bryr sig när livet leker herre på täppan.

Assar är precis lika halt och varm som tidigare men jag har ändå en känsla av att det kommer att lösa sig till det bästa för oss två. Han ska bli frisk, det får inte finnas några tvivel. Han börjar dock ha lite tomtar i mössan nu då han har vilat i 1 och en halv månad. Han är en riktig personlighet den där.






Jag tänker fortfarande ibland på min älskade kamrat som fick lämna oss för ungefär ett och ett halvt år sedan. Han var en riktig vän den där och han har lärt mig så mycket. Finare vän får man leta efter.

 

Jag önskar alla en toppenonsdag.
/Camilla  


användbart

Min brorsa hade en gång i tiden då vi var betydligt mindre ett uttryck som han brukade använda när han satt med en pinne över en brinnande eld. Han stack in pinnen över elden och sa " Nu binner det! ", drog sedan ut pinnen och sa " Nu binner det inte!". Så kunde han hålla på i evigheter och jag kom att tänka på detta idag och nu när man ser tillbaka på det så var det ju ett ganska användbart uttryckssätt... i många olika situationer.



nu binner det, nu binner det inte....

/Camilla

arbetsskadad...?

Vi håller som mest på med tillämpad mikro i skolan, och jag måste erkänna att det har börjat fastna. Jag förstår vad som menas och jag börjar se problematiken ur ett större perspektiv. Det har tagit tid men jag kan ärligt erkänna att det intresserar mig. 

Jag menar som nu så har vi haft gruppövningar som handlar om tullar, kvoter, subventioner och om hur och vad länder bör producera för bästa effektivitet. Vår lärare drog ett exempel ur verkliga världen om det här med sockerproduktion.  Det handlar om att EU gjort en reform på marknaden för socker, vilken innebär att sockerproducenter får ett visst stöd för den mark som man odlar på. Men säg så här då, att EU skulle komma på att nu lägger vi på en tull på socker(vilket man redan har gjort). Vad skulle hända då?? Jo producenterna skulle fortsätta producera samma mängd medan konsumenterna skulle sakta men säkert falla bort på grund av det ökade priset. Så skulle man plötsligt stå där med en massa socker på marknaden som ingen egentligen vill ha. Samtidigt ser man till att det bara är ett visst antal ton som får exporteras till andra länder, vilket självklart innebär ett överskott. Jag hittade en ganska intressant artikel om detta för den knasbollen som är intresserad;

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.blt.se/multimedia/dynamic/00719/sp2e9b00_719190e.jpg&imgrefurl=http://blt.se/magasinet/mat_o_dryck/eu-behaller-sockerberg-trots-brist(1736724).gm&usg=__4DdApauMctVBbtc70Zlz2v6SXl8=&h=113&w=180&sz=10&hl=sv&start=1&um=1&itbs=1&tbnid=N5R0oQOuzyOOuM:&tbnh=63&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Dsockerberg%26um%3D1%26hl%3Dsv%26tbs%3Disch:1



Wannabe Mr. nationalekonom John Maynard Keynes funderar...
/Camilla

inspiration

Funderade lite efter ett ganska givande samtal i helgen vad som verkligen inspirerar mig, så jag tänkte att jag skulle bjuda på ett axplock av bilder på sånt som verkligen verkligen inspirerar mig. Sånt som gör att det är värt att kliva upp på morgonen. Inte nödvändigtvis sånt som jag har gjort heller, men även sånt som jag nån gång ska göra... som inspirerar mig helt enkelt!




frihetskänslan med bara en ryggsäck på ryggen och inga bekymmer.




En sann inspirationskälla, Edward Gal och Totilas...



Jag lever fortfarande på att jag har i verkligheten fått simma med delfiner...



Jag blir inspirerad bara jag tänker på att få kunna ta MC kort någon gång i framtiden...


jordenruntresan som ska bli av nån gång...

mood

tanken på att jag en dag kommer vara fullfjädrad ekonom, visserligen med ett fett studielån. Men dock ändå!



starka och självständiga vänner som man kan luta sig mot då det blåser!



och mamma så klart, vad skulle man göra utan sin vägvisare!?


Det var som sagt bara ett axplock, det finns så mycket och så många som man får försöka dra inspiration från, så vad inspireras du av??

Snart är våren här, solig, varm och inspirerande. Be prepared or it will hit you hard in the face!

Glödhet 
/Camilla 
 






en helg föder en ny spännande vecka

Helgen börjar gå mot sitt slut och just nu sitter jag är på mina 28 kvadrat ochh lyssnar på Lifehouse alldeles i min ensamhet. Helgen har kännts lång och jag har hunnit med mycket, inte bara plugg utan också det sociala. Även om det känns trist att stora delar av "gänget" är på resande fot plus att min J har varit helt übersjuk också! Men snart är allt som vanligt igen. Eller kanske inte, saker och ting tenderar ju att vara under ganska ständig förändring. Det gillar vi... förändring förnöjer.

Måste dock berätta något jävligt lustigt. Jag hade besök från piteå igår lördag. Totte var här hos tant Camilla medan mamma Ida och pappa Lars var och hälsade på lite släkt. Efteråt kom de upp på lite kaffe, och till saken hör att jag hade druckit ungefär tre koppar kaffe hos Jenny just innan och sedan ytterligare två eller tre koppar då jag kom hem. Jag kunde knappt gå nedför trappen! Tror att jag fick en så kallad ÄKTA koffeinchock. Jag skakade som ett asplöv hela jag och benen bar knappt. Mycket olustig upplevelse må jag säga...




Jag har så mycket jag skulle vilja skriva ner idag, men jag tror inte allt det får plats så det får bli en annan dag, en annan vecka. Nu ska jag sova så jag kan vara på topp hela den här kommande mycket spännande veckan!
Frihet är få förunnat, man uppskattar den allt för sällan och det är mitt mission för denna vecka; Nämn tre saker varje dag som är frihet för mig.


Söndagsseg
/Camilla


bastudag nr. 3

Japp är bara hemma en snabbis och förbereder för att hoppa i bastun för tredje kvällen i rad... nu är det fram med högtalarna, en kall i handen och basta basta basta med fina vänner. Ses en annan dag, då ska jag berätta allt!



heta kramar
/Camilla

coffegirl!

Ja, nu ska jag släppa bomben! Kaffe är Guds gåva till mänskligheten. Ni vet när man sitter där helt uttömd av energi av alla grafer, nationalekonomiska termer och annat väldigt viktigt uppenbarar sig den där svart svart svarta koppen kaffe. Det uppstår ljuv musik och man blir liksom ett med kaffet. Det är svårt att beskriva men jag uppmanar dig som aldrig att har provat att ge dig hän och prova. Som vi brukar säga vi ekonomer, once you go black you never go back!



Jag fick mig 3 koppar kaffe idag, helt fantastiskt. Som ett brev på posten kom också ruset, kaffechocken som förändrade allt. Så eftermiddagen den 18:E februari 2010 avslutades med en massa så kallat roliga historier. Läs nedan så förstår ni kaffenivån! Fantastiskt målande historia.


Mannen gick till läkaren och klagade över förtidig utlösning. Läkrens råd: när du du är nära utlösning försök att skrämma dig själv. Mannen köpte en startpistol kom hem och satte igång en 69a med frugan
Då utlösningen närmade sig brännde han av ett skott
Nästa dag gick han till läkaren som frågade, hur gick det? Åt helvete frugan bet av mig 5cm av picken sket mig i ansiktet och grannen kom ut ur
garderoben med händerna i vädret......!!!


Ett gott skratt förlänger livet!
/Camilla


bla bla bla...

Ibland tycker jag att folk är så fruktansvärt dumma!? Det här är ett fritt land och jag har rätt att tycka och tänka precis vad jag vill. Så länge jag inte skadar någon så HAR JAG RÄTT att tycka att ex. hundskit smakar gott till frukost! Men i lilla landet lagom så måste man fråga om lov, ifall nån annan liten obetydlig nisse skulle ha nån invändning och bli som vi så ofta säger "sur".

Vad är det för ett fult ord ens...sur... ett ord som svävar fritt i luften som ingen äger. Jag skiter väl i om nån blir sur! Take it or leave it säger jag bara... det är liksom inte som att man måste förklara sig för varje litet beslut man tar. Mitt råd till er: gå er egen väg, var färgstark och stå för det!




Jag har bidragit till något bra även idag, jag har lärt en icke norrlännig vad följande mycket slagkraftiga slogan betyder; "Vi är klubben för inbördes beundran!" - denna är numera också min ledstjärna, ingen kommer ändå tacka dig i slutändan.

Kaxig onsdag i februari
/Camilla





Så stolt!

Ja jag är stolt idag. För ingen kan väl ha missat att det är semmeldagen idag, vilket innbär att man får trycka hur mycket semlor som helst på en dag.
Men nu är det så här att jag och några vänner från skolan har kommit överens om att vi inte ska käka så mycket onyttigt och istället försöka komma iform till Vårruset i Maj. Ja, det är sant, vi SKA klara av att springa 5 kilometer i sträck! Tror aldrig min kropp har blivit utsatt för det förut så det kommer nog bli mer eller minder en utmaning. Men vi har i alla fall bestämmt att man har en Ätdag per vecka, vilken dag det är bestämmer man själv.
Jag valde idag, så klart för att få trycka lite semlor!

När jag vaknade imorse var min första tanke " Jag ska äta så många semlor idag alltså... tills jag spyr och då ska jag äta några fler" Men, då är det roliga att jag höll mig och suget avtog liksom ju längre dagen gick och det hela slutade med att jag bara har ätit en semla och jag är nöjd!
Inget sug, ingenting! JAg är så stolt! Min ätdag är snart till ända och jag tycker att jag har klarat mig igenom dagen på ett överraskande bra sätt.

/

Themlan

tål att funderas på...

I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did
You fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Because of you
I will never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake, a smile, a laugh
Every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I will never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry
Every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry
In the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I will never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side   
So I don't get hurt
Because of you
I tried my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you
I am afraid

Because of you
Because of you



schizofreni...

happ, är hemma nu igen och det känns som att största delen av min tid spenderas i bilen mellan piteå och luleå. Men nu är jag i alla fall hemma efter en snabbvisit i Luleå och lite redovisning i Makro. Hade tänkt plugga lite till nu när jag kom hem men hade inte fått nåt svar från LKAB så jag passar på att blogga lite istället. Nästa sväng till Lule är på onsdag och då stannar jag till måndagen därpå.

Den årliga uttråkningen har också infunnit sig, ganska mitt i prick måste jag säga. Den brukar som komma omkring dessa tider. Trots vårkänslor och annat spännande börjar jag känna mig så där som jag alltid gör... Det är som att någon har planterat in en myrstack under huden! Jag kan inte sitta still och jag skulle verkligen behöva något adrenalinhöjande.



Jag tror att jag ska testa långfärdsskridskor i helgen, kanske inte mest adrenalinhöjande men ändå lite annorlunda.
Eller om någon vet av en bil, kanske en Mustang som går hårt som f-a-n, kanske jag skulle få ta en svängom.



Eller börja dansa slog en tanke mig, skulle kanske ta och testa det där med salsa... näe quickstep eller vad det nu heter. Jag som är så graciös... Det skulle vara lite spännande att se om dressyrkoordinationen och taktkänslan är användbar.



Vi får väl se vad det blir helt enkelt, men jag är öppen, väldigt öppen för förslag!

Adrenaline is all you need bäjbä!
/Camilla


Rekomenderas starkt!

Ni som känner mig vet att ringsignalen på min mobil är "For the Sun" med Amanda Jenssen. Så jag surfade runt på Spottan igår och hittade hennes nya skiva. Den är riktigt bra och då speciellt " I choose you" så kolla in den A.S.A.P! Hela plattan heter Happyland




slut.
/Camilla

Vad skulle man göra utan sina vänner...

Har haft en hemmahelg i helgen och med tanke på förra helgens bravader tror jag att det var ganska klokt. Har hunnit med att träffa mina goa tjejer som det var på den gamla goda tiden, det var riktigt roligt!

Jag tänker bara på hur många gånger som man verkligen har behövt en spark i arslet, ett ärligt ord och så många gånger ma har fått det. Jag har fantastiska vänner som klarar av att säga sanningen. En eloge till er alla.
Fasen vad less man skulle vara om man bara hade vänner som svansade och höll med hela tiden.
Jag hoppas verkligen att sån vänskap vara livet ut och att man när man sitter där som 80-årig kärring får höra ett sanningens ord med jämna mellanrum.





Saker är inte alltid som det var förr, men allt har sin tid... nu är det nya tider men med samma goda vänner. Det tillkommer hela tiden nya och jag har bestämmt mig för att behålla de som vågar säga till om man har en mensfläck på vita byxor, de som kan ge konstruktiv kritik när man spelar "spelet" och de som klarar av att sparka ut en när man bara vill krypa ihop till en boll och försvinna.

Det är sann kärlek så här på Alla hjärtans dag!

/Camilla

Nettoexportfunktionen och annat skoj...

Den här dagen har varit bra! Min äckelpäckel vagel sprängdes igår och trots att jag har ett litet sår på ögonlocket börjar jag sakta men säkert se ut som mig själv igen... ni tänker säkert "ojoj vilka i-landsproblem", men jag säger; bagateller har betydelse!

Har i alla fall suttit med Malin och Linnea och pluggat Makro fram tills nu 22.45 på STUK... vi har hunnit ganska mycket och jag har förstått det mesta. Allt från export och importefterfrågan till devalvering av den svenska valutan har vi hunnit med. 
 
Världen här på skolan blir så himla liten ibland, man lever som i en bubbla helt avskiljd från omvärlden. En liten kanske annars obetydlig kommentar hinner man analysera sönder till små partiklar. Så vill man göra hönor av fjädrar är det här man ska vara!
Jag har alltid sagt att "The Game" inte är min grej, inte med vänner, inte med killar... aldrig! Men här blir det liksom konstigt. Spelet spelas och intrigerna tätnar, nästa som " Days of our LTU life". Men så hänger man på och spelar i alla fall och jag kan ge mig fasen på att det kommer slå tillbaka hårt och obarmhärtigt. Jag antar att det tillhör studentlivet och kanske förbereder det oss på vad som komma skall...



Jag åker i alla fall hem till verkligheten imorgon, det kan vara bra med en paus så man kan komma tillbaka med nya välplanerade strategier.

Btw, mitt dasspapper är slut, vad gör man då!?

Natti
/Camilla

Vageldag!

Jag har fått en vagel på ögat, det är inte vackert må jag säga. övervägde till och med starkt att ha antingen solglasögon, keps eller både och på mig idag på skolan. Tur att jag har snäll kamrater som slätade över det hela och sa " det gör ingenting, det syns knappt!!" Man kunde ana ett litet skratt mellan raderna, men det känndes bättre att tro på dem!



Sen har vi haft 22-års kalas hemma hos mig, med sånger, tårtor och lite pizza... GRATTIS Malin!
De har planerat värsta partyt i helgen för två födelsedagsbarn och jag blir hemma i P-town till söndag kväll... men som jag försökte få fram i mitt tidigare inlägg så är jag och alla hjärtans dag kanske inte best buddies nu, så det gör inget. 
Jag ska åka madrass istället! Lovely! 

 

Lite trist dock; U på marknadsföringstentan! Men men, det var väl inte mest oväntat. Omtenta den 17 mars...taggar om!

Bring out your löööv machine
/Camilla

ska alla gå omkring och vara kära nu helt plötsligt!?

Livet som singel är för det mesta helfestligt och jag klagar heller inte gärna på att få göra vad man vill när man vill det, laga vilken mat man vill, byta kanal på tv:n när man vill osv osv.. Det finns miljontals anledningar till varför man skulle vilja vara el singelo.

MEN det finns ett men och det är i februari nånting, ganska precis närmare bestämt den 14:e februari!! Då alla ska vara superlyckliga och kära och ge varandra gossenallar som säljs överallt. Små äckliga gosenallar som håller i nån gammal skrumpen tygros eller nåt klyschigt litet hjärta med texten " I love you" på. Det driver mig till vansinne, var kära året om OM ni nu måste vara kära!



Eller okej, kanske är det så att man kan läsa lite avundsjuka mellan raderna, men den är extremt liten. Dock så vet jag inte om jag kan lova att jag inte sitter där med en töntig liten gossenalle nästa år. Håll tummarna...

Get in the löööv moood!
/Camilla

Rapport rapport

Är hemma i P-town för tillfället och tänkte hinna med lite allt möjligt innan jag drar tillbaka imorgon onsdag. Vi ska skriva rapport tillsammans och göra lite makrouppgifter tror jag.
Inspirationen flödar inte direkt och tydligen ansåg jag det viktigare att skriva ett blogginlägg före jag skriver rapport. Nåja nåja, det är väl så när man är en gummiboll!

Hästen är fortfarande sjuk, och det flödar ord som; om han blir frisk.... så jag tycker att jag har lite rätt att spy galla. I alla fall med tanke på vad som hände med den förra. Medvind hallå vart är du!?

/Camilla

Hemma efter en kanonhelg i Hemavan

Ja så var den glada helgen slut! Jag fattar inte att tiden gått så fort. Vi har haft den roligaste, knasigaste, mest låga nivån på alla skämt som bara går att ha. Tror inte jag ahr skratttat så mycket sen gud vet när. Å ni som känner mig vet ju att jag största delen av tiden är ganska glad.

Vi har hunnit med en snabbtripp till Norge i fredags( ja de va grejt! ), åka plastsäck på "ski-streeten", haft nattligt besök av en väldigt social kille ( måste tillägga att han och 7 tjejer endast käkade hamburgare tillsammans klockan 5 på morgonen ) Sammanfattningsvis en riktig kanonhelg!

Sist men inte minst, Lejon i drivor... nästan som på safari i Afrika



Nu tillbaka till verkligheten.

Lots of Love
/Camilla

Högflygande planer... även om det blir tåg!

Jag har varit sugen länge, men har äntligen fått tag på lite sällskap som kan tänka sig att följa med på tågluff i Europa de två sista veckoerna innan skolan börjar, allt detta kommer jag att få uppleva 2010:



Öl och Berlin...



Tulpaner i Amsterdam...


Eifeltornet i Paris...



Italienska Rivieran....



och varför inte Croatien.

Ses i världen
/Camilla


Dan före Hemavan dan!

Ja då, jag lovade Jenny min vän att jag skulle bli bättre på att uppdatera bloggen. Kanske för att det är ganska roligt att dela med sig av allt vad man nu pysslar med på dagarna.

Jag har i alla fall haft hemskt mycket besök idag, Jenny, Malin, Ida och Linnea en snabbis...jag har bakat kladdkaka, hunnit vara till Slemmis en sväng, dammsugit och haft en dust med Agria. Hoppas J joinar på SKK i sommar, vi skulle toppa teamet så att säga.




Ibland saknar jag livet som hårt arbetande, fasen vad roligt det var, adrenalinet på topp när man fick lösa riktigt svåra problem. Men soon very soon är jag tillbaka! Pigg och fräsch med ny inspiration! Igår trodde jag dock att hjärtat skulle hoppa ut ur kroppen, ut genom örat eller nåt...men jag klarade MIKROTENTAN! det finns hopp och jag ska bli ekonom!!! Som jag har gruvat för denna tenta, ojojoj.....



 



Nå men imorgon bär det av, all the way to Hemavan. Vet inte riktigt vad jag har att vänta MEN med så fint sällskap så blir det säkert allt annat än tråkigt.



Nåja simma lugnt nu allihopa.
Vi ses i vimlet

/Camilla

RSS 2.0